Lesmateriaal voor het basis en secundair onderwijs

Computationeel denken met Scratch

Leerlingen beheersen snel de programmeerconcepten met ons digitale lesmateriaal en ontwikkelen zo vlot computationeel denken.

Elke les een avontuur

Scratch? Dat kent iedereen wel!

Duik met je klas in de wondere omgeving van Scratch. Van het programmeren van een eigen game tot het volbrengen van spannende missies – hier wordt leren een interactieve ervaring.

Heb je zelf als leerkracht weinig ervaring of know-how? Dan lees je best verder.

Hoorde je al van onze Coach CoDi?
Het is onze digitale co-teacher die Scratch-code analyseert en leerlingen tijdens het maken van oefeningen instant feedback op maat geeft. Met deze gepersonaliseerde feedback en ondersteuning wordt elke uitdaging een kans om te groeien. Snelle leerlingen vliegen door de opdrachten, bij wie het stroef loopt is er steeds een digitale coach die helpt en jij als leerkracht hebt je handen vrij om te differentiëren of de leerlingen die compleet vast gelopen zijn vooruit te helpen. 

Leertraject - van nul tot programmeerheld

Fun in de codewereld

Duik samen met je leerlingen in het avontuurlijke universum!

Zonder voorkennis beginnen ze aan een spannende ruimtereis waarin storytelling en levendige designs hen begeleiden. Langs sterren en planeten verkennen ze de basis van programmeren en computationeel denken.

In deze didactisch doordachte reis ontdekken leerlingen hoe ze games kunnen programmeren, ruimtemissies volbrengen en essentiële programmeerconcepten meester worden.

Elke stap van hun kosmische avontuur is zorgvuldig verweven met leerzame missies, ondersteund door een vriendelijke ruimtecrew, haha!

Ontcijfer de code: stap voor stap

De raketstart van je klas

Elke les volgt een vaste structuur. We beginnen met een herhaling van eerdere stof, gevolgd door een missievideo. Bij nieuwe concepten bieden we een demo en hands-on activiteiten.

Leerlingen werken vervolgens aan programmeertaken en sluiten af met een quiz. Voor snelle leerlingen bieden we extra uitdagingen, zodat de klas de les altijd samen kan afronden.

Onze lesreeks duikt in de essentie van computationeel denken en de grondbeginselen van programmeren zoals: sequenties, iteraties en selecties.

Leerlingen keren in ieder geval met heel wat I(C)T-vaardigheden terug van deze digitale ruimtereis. Klaar voor de lancering?

Straks ook in jouw klas

Computationeel denken
made simple

Elk les brengt leerlingen in een boeiend leeravontuur met heldere slides, toffe filmpjes en logische instructies - klaar om geactiveerd te worden?

Kant-en-klare oefeningen

Opgaves op maat van leerlingen met de nodige fun-factor. Oplossingen voor alle oefeningen voorzien in de lerarenhandleiding.

Coach CoDi

Geïntegreerde tool die leerlingen meteen feedback geeft op hun code. Evaluatie van elke oefening is ook zichtbaar voor de leraar per klas en per leerling.

Embedded Scratch omgeving

Scratch omgeving ingebouwd in platform. Leerling kan gefocust in 1 omgeving blijven en de leraar heeft toegang tot alle oefeningen van de klas.