Ontgrendel ons potentieel

Waarom werken met onze lesmethode?

Onze missie is om leerkrachten en leerlingen te voorzien van alles wat nodig is om te slagen in een steeds digitaler wordende wereld.

Innovatieve lesmaterialen en -structuur

 • Volwaardig uitgewerkt lesmateriaal

  Elk lespakket bestaat uit gemiddeld 12 modules met ongeveer 5 lessen elk, waardoor docenten een volledig schooljaar aan content hebben. Deze modules zijn flexibel inzetbaar, geschikt voor verschillende leerkrachten en momenten, en worden ondersteund door een gebruiksvriendelijk online systeem dat evaluaties, voortgang en voorbereidingen bijhoudt.

 • Multi-inzetbare lespakketten

  Deze zijn niet alleen modulair en vakoverschrijdend, maar ook volledig in lijn met de eindtermen en leerplandoelen, inclusief uitgebreide lesvoorbereidingen en optionele werkdocumenten voor een diepgaande leerervaring.

 • Downloadbare werkbundels

  Blended onderwijs! Direct toepasbaar in de klas, ondersteunend bij zowel digitaal als traditioneel onderwijs.


Lescreatie en aanpassing

 • Lessen aanpassen in onze studio

  Met onze Studio kunnen docenten eenvoudig hun eigen lessen samenstellen. Dankzij een interface die aanvoelt als PowerPoint, kunnen gebruikers afbeeldingen, documenten, links toevoegen, en filmpjes embedden, alsook interactieve quizzen creëren, waardoor de lessen dynamisch en boeiend worden.

 • Verschillende weergavemodi

  Aangepast aan de lesbehoeften, met opties voor verschillende les- en presentatiestijlen.

 • Feedback gestuurde verbetering

  Directe feedback op elke slide maakt ons platform uniek. Wekelijks passen we lesmateriaal aan op basis van suggesties van leerkrachten, waardoor ons onderwijsaanbod dynamisch meegroeit met de behoeften van onze belangrijkste gebruikers.

Digitale innovatie en tools

 • DIGIBIB voor leerkrachten

  Een digitale bibliotheek vol aanvullend lesmateriaal, losse oefeningen per vak, en actuele lessen die computationeel denken combineren met andere sleutelcompetenties. De DIGIBIB biedt leraren direct toegankelijke, actuele content zonder extra voorbereidingstijd.

 • Hack room voor leerlingen

  Een digitale bibliotheek exclusief voor leerlingen, boordevol antwoorden op digitale vragen en praktische tips, van het installeren van mail op mobiele apparaten tot het beveiligen van sociale media-accounts. De Hack Room stelt leerlingen in staat zelfstandig digitale vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen, zowel op school als thuis.

 • Geïntegreerde scratch-omgeving

  FutureProof onderscheidt zich door Scratch direct in ons leerplatform te integreren. Dit betekent dat leerlingen naadloos kunnen programmeren zonder de les te verlaten of naar een nieuw tabblad te navigeren. Het grootste voordeel? De voortgang van elke leerling wordt automatisch bewaard binnen het platform, waardoor leraren en leerlingen eenvoudig kunnen voortbouwen op eerder werk.

 • Coach Codi

  In samenwerking met de Universiteit Gent hebben we 'Coach Codi' ontwikkeld, een revolutionaire functie die uniek is in de wereld. Coach Codi is een geavanceerde tool die de ingevoerde code van leerlingen kan lezen, interpreteren en corrigeren. Dit gebeurt volledig automatisch, zonder dat een leerkracht handmatig elke regel code hoeft na te gaan. Dit stelt leerlingen in staat zelfstandig te leren en te verbeteren, terwijl het leraren ontlast van een tijdrovend correctieproces.


Platform integratie en ondersteuning

 • Integratie met smartschool:

  FutureProof's leerplatform is naadloos te integreren met Smartschool, waardoor docenten gemakkelijk kunnen communiceren en administreren, terwijl de voortgang van de leerlingen efficiënt wordt bijgehouden.

 • Technische ondersteuning

  Ons supportteam staat altijd klaar om zowel technische hulp te bieden als assistentie bij het personaliseren van lesmateriaal via onze Studio.

 • Online toetsenmodule

  Efficiënte beoordeling en feedback met digitale toetsen die de voortgang van leerlingen meetbaar maken.

 • Alle lesvoorbereidingen en -materialen in het leerplatform

  Eén centrale plek voor planning, lesmaterialen en interactie met leerlingen.

Innovatieve lesmaterialen en -structuur

Jouw digitale les

Bij FutureProof begrijpen we hoe uitdagend het kan zijn om elk schooljaar weer boeiend en relevant lesmateriaal samen te stellen. Daarom hebben we lespakketten ontwikkeld die je leven als leraar een stuk makkelijker maken.

Elk pakket is gevuld met gemiddeld 12 modules met gemiddeld 5 lessen, waardoor je genoeg stof hebt voor een heel schooljaar.

En het beste?
Je kunt ze gebruiken zoals jij dat wilt, passend bij verschillende vakken en op elk gewenst moment, allemaal beheersbaar via ons gebruiksvriendelijk online platform.

We weten dat geen twee klassen hetzelfde zijn. Daarom is ons materiaal super flexibel en sluiten ze naadloos aan bij de eindtermen en leerplandoelen. We bieden zelfs kant-en-klare lesvoorbereidingen, didactische wenken en optionele werkbladen aan om je lessen dieper en rijker te maken.

Of je nu volledig digitaal lesgeeft of de voorkeur geeft aan een mix van digitaal en traditioneel, onze downloadbare werkbundels zijn direct inzetbaar. Zo heb je altijd snel toegang tot kwalitatief lesmateriaal dat je onderwijs ondersteunt, ongeacht je stijl of behoefte. 

Elk lespakket bij bestaat uit verschillende modules, met elk gemiddeld 5 lessen, waardoor leerkrachten toegang hebben tot een volledig schooljaar aan lessen en materiaal. Deze zijn ontworpen om flexibel te worden ingezet, ongeacht het moment of de leerkracht. Bovendien krijgen alle leerkrachten toegang tot alle modules, ze ben je mee ons volledig aanbod.
Onze lespakketten zijn niet alleen modulair en vakoverschrijdend maar ook volledig afgestemd op de eindtermen en leerplandoelen. Ze bevatten uitgebreide lesvoorbereidingen en optionele werkdocumenten om elke les zo rijk en compleet mogelijk te maken.

De nadruk ligt duidelijk op digitaal, dat is onze missie. Ons leerplatform is volledig online. Daarnaast zijn er downloadbare werkbundels, bladen of oefeningen.

Ons gebruiksvriendelijk leerplatform ondersteunt je door alle evaluaties, voortgang en voorbereidingen bij te houden, waardoor administratie vereenvoudigd wordt en je als leerkracht meer tijd hebben om zich op het lesgeven te concentreren. Plan je lessen automatisch in, pas de slides aan naar je wensen en laat je leerlingen zelfstandig aan de slag.
Absoluut. De flexibele inzetbaarheid van onze lesmodules maakt het mogelijk om deze op verschillende momenten en door verschillende leerkrachten te gebruiken, wat zorgt voor een dynamische en aanpasbare onderwijservaring.
Ja, naast onze uitgebreide lespakketten en het online systeem, biedt ons supportteam technische ondersteuning en assistentie om de implementatie van onze materialen in jouw lessen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Lescreatie en aanpassing

Beheer en plan je lessen

Bij FutureProof zetten we in op het verrijken van het onderwijsproces door docenten de tools te geven om op maat gemaakte, dynamische lessen te creëren.

Onze studio, uiteenlopende weergavemodi en het unieke feedbacksysteem zorgen ervoor dat elke les niet alleen boeiend is, maar ook voortdurend verbetert. Ontdek hoe ons platform jouw lesgeven kan transformeren met de veelgestelde vragen hieronder.

Met onze studio kun je als leerkracht onze lessen aanpassen en je eigen materiaal online plaatsen, compleet met afbeeldingen, documenten, links, en filmpjes. Je kunt zelfs interactieve quizzen toevoegen om je lessen nog boeiender te maken.
Ons platform biedt verschillende weergavemodi. Daarnaast heb je ook onze studio waarmee je de les precies kunt afstemmen op de behoeften van jouw leerlingen en jouw eigen onderwijsstijl.
Elke slide in ons lesmateriaal is ontworpen om directe feedback te verzamelen. Dit stelt ons in staat om continu verbeteringen door te voeren, gebaseerd op de suggesties van leerkrachten.
Absoluut en graag. Door feedback te geven op de slides of lesinhouden draag je bij aan de ontwikkeling en verfijning van ons lesmateriaal, zodat het nog beter aansluit bij de wensen van docenten en leerlingen. We zien dit als één van onze sterkste troeven.
We hebben materiaal voor de A- en B-stroom. Bovendien maakt onze studio het mogelijk om lessen aan te passen aan verschillende onderwijsniveaus en leerstijlen, zodat elke leerling optimaal kan profiteren.
Onze combinatie van een intuïtieve lesbouwtool, flexibele weergaveopties, de lesstudio om lessen aan te passen en een uniek, feedbackgestuurd verbeteringsproces zorgt voor een dynamische en interactieve leeromgeving die voortdurend evolueert om te voldoen aan de behoeften van de moderne onderwijswereld. Voor en mét de leerkrachten die het gebruiken, da's ons motto.
Digitale innovatie en tools

Je staat er niet alleen voor

Technologie speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We bieden unieke digitale hulpmiddelen en innovaties die het onderwijs van vandaag mee ondersteunen.

Van onze uitgebreide DIGIBIB voor leerkrachten tot de interactieve Hack Room voor leerlingen, en van de geïntegreerde scratch-omgeving tot onze revolutionaire Coach Codi, ontdek hoe onze tools zowel leerkracht als leerling vooruithelpt.

De Hack Room is een digitale ruimte voor leerlingen, gevuld met antwoorden op digitale vragen en praktische tips, van het installeren van e-mail op mobiele apparaten tot het beveiligen van sociale media-accounts of het maken van een PDF van een WORD-document. Het stelt leerlingen in staat om zelfstandig digitale vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen.

Door Scratch direct in ons platform te integreren, kunnen leerlingen naadloos programmeren binnen de lesomgeving zonder nood aan een extra account. Dit spaart tijd en moeite, omdat er niet geschakeld hoeft te worden tussen verschillende tabbladen of programma's. Bovendien wordt de voortgang van de leerlingen automatisch opgeslagen, wat een continu leerproces bevordert. We zien het als een giga troef waar we trots op zijn.

DIGIBIB is een digitale bibliotheek voor leerkrachten met een schat aan aanvullend lesmateriaal, inclusief losse oefeningen per vak en actuele lessen die computationeel denken integreren met andere kerncompetenties. Het biedt direct toegankelijke, up-to-date content zonder dat er extra voorbereidingstijd nodig is.
Coach Codi, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Gent, is een geavanceerde tool die de code van leerlingen kan lezen, interpreteren en corrigeren. Dit gebeurt volledig automatisch, waardoor leerlingen zelfstandig kunnen leren en verbeteren en leraren ontlast worden van het tijdrovende correctieproces. De tool haalde grote persbelangstelling en is uniek in zijn soort op wereldvlak.
Naast de Hack Room biedt ons leerplatform toegang tot interactieve programmeeromgevingen en op maat gemaakte tools zoals Coach Codi, die je leerlingen helpen bij het ontwikkelen en verfijnen van digitale vaardigheden in een veilige en ondersteunende omgeving. Neem daar onze digitale lessen bij en je hebt enkele sterke digitale ingrediënten.
We zien ons als een digitale uitgeverij voor lesmateriaal. FutureProof onderscheidt zich door een vlotte integratie van praktische digitale tools en educatieve middelen, zoals de DIGIBIB, Hack Room en de scratch-omgeving, evenals door innovatieve oplossingen zoals Coach Codi, die samen een allesomvattende, interactieve leerervaring bieden.
Platform integratie en ondersteuning

Het slimme klaslokaal

Ons aanbod tilt onderwijs naar een hoger niveau met een geïntegreerd platform dat aansluit bij moderne onderwijsbehoeften.

Van onze gestroomlijnde integratie met Smartschool tot technische ondersteuning en innovatieve online toetsmodules. Ontdek hoe we je als leerkrachten en je leerlingen voorzien van de tools en ondersteuning die nodig zijn om onderwijservaringen te optimaliseren.

Troeven_Results

Het leerplatform kan in enkele klikken worden geïntegreerd met Smartschool, waardoor leerkrachten eenvoudig kunnen communiceren, administreren en de voortgang van leerlingen efficiënt bijhouden binnen een vertrouwde omgeving.

De integratie zorgt ervoor dat leraren vanuit Smartschool...

 • Lessen kunnen inplannen
 • Lesfiches kan bekijken
 • Dagelijkse updates van nieuwe leerlingen
Ons supportteam staat altijd klaar om technische hulp en assistentie te bieden bij het platform of bijvoorbeeld het personaliseren van lesmateriaal via onze studio. We zijn er om ervoor te zorgen dat zowel leerkrachten als leerlingen een soepele ervaring blijven hebben met ons platform.
De online toetsenmodule van maakt efficiënte beoordeling en feedback mogelijk door digitale toetsen die direct de voortgang van leerlingen meten en inzichtelijk maken, waardoor je als leerkracht tijd bespaart en zich kunt richten op andere zaken.
Alle lesvoorbereidingen en materialen zijn gecentraliseerd binnen het leerplatform van FutureProof, waardoor je als leerkracht een centrale plek hebben voor planning, het beschikbaar stellen van lesmaterialen en interactie met je leerlingen.
Via onze studio kan je als leerkracht je eigen lessen samenstellen en personaliseren door afbeeldingen, documenten, links, filmpjes en interactieve quizzen toe te voegen, waardoor je lessen creëert die perfect aansluiten bij de leefwereld of beginsituatie van je leerlingen.
Door de integratie met Smartschool en de uitgebreide ondersteuning biedt FutureProof een gestroomlijnde, efficiënte onderwijservaring. Dit stelt leerkrachten in staat om meer tijd te besteden aan onderwijzen en minder aan administratie, terwijl je toegang hebt tot flexibele en aanpasbare tools om het leren voor elk van je leerlingen te optimaliseren.