Basisschool & Secundair onderwijs

Digitaal lesmateriaal

Futureproof Academy is een leerplatform met online lespakketten voor informatica, mens & samenleving en burgerschap.

siearra marketing strepen
ballon met cartoon figuurtje
ballon met cartoon figuurtje
ballon met cartoon robot
ballon met minecraft figuur
Home_banner_img
Interactief lesmateriaal

Onze 3 sterkste troeven

Samen maken we van jouw leerlingen zelfzekere digital natives, gewapend voor een toekomst waar digitaal voorop staat.

Met onze uitgebreide, modulaire bibliotheek aan lesmaterialen krijg je de mogelijkheid om je lessen naar eigen inzicht in te delen.

Het digitale leerplatform bevat een schat aan kant-en-klare, maar toch aanpasbare lessen, waardoor jij de vrijheid hebt om je vakinhoud perfect af te stemmen op de behoeften van je leerlingen.

Voor bepaalde lespakketten bieden we ook telkens de nodige varianten aan. Zo kan je ervoor kiezen om de lessen Word via het Office-pakket te geven of via Google Documenten, klassikaal of op basis van zelfsturend leren.

De methodes van FutureProof Academy zijn gebruiksvriendelijk en aangepast aan jouw manier van werken, doordat het leerplatform naadloos aansluit bij Smartschool en Microsoft Teams.

In Smartschool plan je je les in via de Planner en link je meteen onze vooropgestelde lesfiches. Leerlingen kunnen de ingeplande les rechtstreeks openen vanuit hun Smartschool-agenda en hun resultaten uit het leerplatform neem je met enkele klikken op in het Skore-puntenboek.

Werkt jouw school met Microsoft Teams? Ook met dit account koppel je gemakkelijk het FutureProof-platform. Synchroniseer je klassen, stuur punten door en bekijk je ingeplande FTRPRF-lessen in je Teams-agenda.

Onze aanpak stimuleert vakoverschrijdend onderwijs. Je kan de modules eenvoudig verdelen onder collega’s en zo samenwerken aan een geïntegreerde en coherente leerervaring.

Ook buiten de lessen kunnen de leerlingen terecht op het leerplatform. De Hack Room stelt leerlingen in staat om alledaagse digitale taken zelf te beheren en maakt hen zelfredzaam en digitaal vaardig. Het is een digitale schatkist vol tech- en lifehacks zoals bv. het omzetten van een Word-document naar PDF.

sierra vorm
0 +

lessen

0

leerlingen online

0 +

lesfiches

0 %

futureproof

sierra vorm
Futureproof Academy

De digitale revolutie
in het onderwijs

Een rijkdom aan digitale lespakketten rond informatica, mens & samenleving, en burgerschap, verpakt in een toegankelijk leerplatform. Van cyberpesten tot schermverslaving, wij dagen leerlingen uit en bieden leraren alle tools om te differentiëren met modules voor elke graad.

Futureproof, waar leren innoveert en aanpast aan ieders behoefte. We vinken alle eindtermen af, maken je mediawijzer en sleutelen aan je ICT-basisvaardigheden.

sierra vorm
Lesmateriaal informatica

Beleef IT&ME:
inspiratie op elk scherm

Waar je leerlingen met Scratch een maanmissie programmeren, via Excel hun eigen muziekhitlijst creëren en met PowerPoint een interactieve presentatie over hun favoriete helden ontwerpen.

Innovatief leren met een twist!

Lesmateriaal mens & samenleving / burgerschap

Ontdek WIJS!:
burgers van morgen

Waar leerlingen financieel bewustzijn opbouwen door een budgetspel en maatschappelijke betrokkenheid versterken met een project voor het goede doel.

Creatief burgerschap voor de digitale generatie!

De focus waar het hoort

Ons educatief netwerk

Ons bedrijf is omringd door een uitgebreid educatief netwerk en partners. Met vertrouwen stellen we dat jij je als leerkracht kunt richten op de kernmissie: lesgeven, ondersteund door innovatieve tools, connecties en inzichten.

logo smartschoollogo smartschool
logo universiteit gentlogo universiteit gent
mogo microsoft teamsmogo microsoft teams
logo agentschap innoveren & ondernemenlogo agentschap innoveren & ondernemen
vrt_logovrt_logo
sierra vorm
sierra vorm
Digisprong naar succes

Echte ervaringen, echte impact

Ontdek hoe FutureProof het onderwijs transformeert, rechtstreeks van leerkrachten en scholen die het ervaren hebben. Hun verhalen inspireren.

sierra marketing vorm

"Ik gebruik het platform sinds september en ik merk dat de digitale vaardigheden beter evolueren in vergelijking met de leerlingen van vorig jaar die nog niet met het platform werkten."

Brecht

leraar informatica, Mater Dei Brasschaat

"Jullie materiaal is schitterend! Waw, een dikke proficiat aan diegenen die daaraan hebben meegewerkt: up to date, uitdagend, anders, vakoverschrijdend. Ik ben een grote fan."

Nele

Pedagogisch ICT-coach, Don Bosco Zwijnaarde

"Een schitterend platform waar de leerlingen snel mee kunnen werken en je als leerkracht goed kunt differentiëren. FutureProof doet wat ze beloven en meer."

Bruno

leerkracht computationeel denken, Hasp-o Centrum Sint Truiden

Achter de schermen

Future focus

Duik met ons in de wereld van onderwijsinnovatie, verken actuele thema's en lees onze expertise om samen de toekomst in het onderwijs vorm te geven.

We zijn een digitale uitgeverij

We zijn een digitale uitgeverij

Bij FutureProof Academy zetten we ons volop in voor de toekomst van het onderwijs. Onze missie? Het leerproces niet alleen verbeteren maar ook revolutioneren. Daarom zijn we trots op onze nieuwste doorbraak: het verbeteren van zelfsturend leren met geavanceerde tools en een vernieuwde module die perfect aansluit bij de hedendaagse onderwijsbehoeften.

Zelfsturend aan de slag

Zelfsturend aan de slag

Bij FutureProof Academy zetten we ons volop in voor de toekomst van het onderwijs. Onze missie? Het leerproces niet alleen verbeteren maar ook revolutioneren. Daarom zijn we trots op onze nieuwste doorbraak: het verbeteren van zelfsturend leren met geavanceerde tools en een vernieuwde module die perfect aansluit bij de hedendaagse onderwijsbehoeften.

Coach CoDi: een revolutionaire stap in leren programmeren

Coach CoDi: een revolutionaire stap in leren programmeren

In 2020 legden FTRPRF-oprichtster Katelijne Duerinck en UGent-onderzoekers de basis voor een unieke samenwerking met als doel coderen toegankelijker te maken voor kinderen. Hun gezamenlijke project, Coach CoDi, belichaamt een nieuwe benadering van coderingsonderwijs.

1 2
Contact & Demo

Demo? Afspraak? Bellen?
We zijn graag bereikbaar.

Hebben we ook jouw in interesse opgewerkt? Neem contact op met Juul of Lukas, zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

sierra vorm
sierra vorm