Zelfsturend aan de slag met FutureProof Academy

Home / Artikel / Zelfsturend aan de slag met FutureProof Academy

Bij FutureProof Academy zijn we toegewijd aan de toekomst van het onderwijs en blijven we voortdurend zoeken naar manieren om het leren te verbeteren. In samenwerking met verschillende partnerscholen hebben we nieuwe functionaliteiten ontwikkeld om het leerproces te verrijken. 

Wat houdt dit in? We hebben de module “Iedereen gelijk?” een upgrade gegeven, zodat ze niet alleen geschikt is voor standaardlessen maar ook naadloos kan aansluiten bij zelfstudie. Zo willen we scholen die kampen met een lerarentekort helpen ondersteunen. 

 

Een van de boeiendste toevoegingen richt zich op de trend van het zelfsturend leren. Leerlingen zelfstandig laten werken vereist begeleiding, daarom introduceren we onze virtuele moderator in ons leermateriaal. Deze digitale coach fungeert als een persoonlijke gids die op cruciale momenten tips geeft om efficiënter te kunnen leren. Zo kunnen leerkrachten meer tijd besteden aan de hele klas. Laten we eerlijk zijn, soms is het een uitdaging om de voortgang van de hele groep bij te houden, toch? 

Maar dat is niet alles! Met onze nieuwe live tracking tool krijg je direct inzicht in waar elke leerling zich bevindt en hoe ze reageren op vragen. Dit geeft je als leraar snel een duidelijk beeld over waar je extra ondersteuning kunt bieden. Ons doel? Een gepersonaliseerde begeleiding voor elke leerling, zonder de druk op leraren te vergroten. 

 

We hechten veel waarde aan de feedback van onze partners. Zo weten we dat onze ontwikkelingen écht werken en een duurzame verandering voor leerlingen en leerkrachten teweegbrengt. Daarom testen we deze functionaliteiten momenteel grondig in zowel katholieke als gemeenschapsscholen binnen een grootstedelijke context. 

Wil je zelf deze innovaties ervaren? Neem dan contact met ons op voor de testmodule “Iedereen gelijk?” en ontdek zelf hoe onze tools jullie kunnen ondersteunen in dit dynamische leerproces! Mail naar info@ftrprf.be.

Related Posts