Ontdek 4 belangrijke onderdelen van het FTRPRF-leerplatform

Hoe werkt het platform nu eigenlijk? Wat zie ik als leerkracht? Hoe word ik ondersteund als de inhoud mij minder bekend in de oren klinkt? Wat zien de leerlingen als ik een les projecteer? Terechte vragen, waar we goed over hebben nagedacht!

Gebruiksvriendelijke klasgroepen

Wanneer je aangemeld bent op het FTRPRF-leerplatform, verschijnt een duidelijk overzicht van alle leerlingen. Je kan er eenvoudig wisselen tussen klassen. Geen zorgen, je hoeft niet alle leerlingen een voor een toe te voegen: dat kan de school-administrator in één klik.
Indien nodig kan je voor elke leerling een nieuw wachtwoord genereren. Hou je liever het paswoord van Smartschool, dan kan dat perfect met de handige Smartschoolintegratie.

Klas- en thuisversies

Onder het tabblad ‘Leer’ vind je alle uitgewerkte FTRPRF-lessen én je eigen lessen. Klik je op een lespakket (bv. IT&ME), dan krijg je een overzicht van alle bijhorende modules. Per module kan je de verwerkte eindtermen, de beknopte lesinhouden en een overzicht van het materiaal, taken en toetsen van de module bekijken.
Selecteer een module en de lessen komen tevoorschijn. Je kan een les publiceren voor de leerlingen als klas- of thuisversie. De thuisversie bevat bonusslides met oplossingen en/of extra begeleidende informatie. Ons advies? Zet na iedere klassikale les de thuisversie open.

Online toetsenmodule

Naast de lespakketten zijn er kant-en-klare toetsen én oefentoetsen voorzien om de leerstof eenvoudig te evalueren. Door de autocorrectfunctie krijg je als leerkracht een mooi overzicht van de fouten per vraag en per leerling. Enkel de open vragen dien je zelf te verbeteren. Handig hulpmiddel, niet?
Met welke kennis en vaardigheden gaat je klas straks naar huis? Achterhaal het snel met het FTRPRF-leerplatform. Na een evaluatie kan je als een echte analist aan de slag met de statistieken. In een oogopslag zie je het gemiddelde, de mediaan en  de vragen met de meeste juiste of foute antwoorden!

Scratch-oefeningen evalueren

Het tabblad ‘Codeer’ bewaart al je Scratch-oefeningen én die van alle leerlingen. Gedaan met bestanden versturen via mail: deze knop geeft je in een klik een handig overzicht van alle oefeningen.

Benieuwd naar wat het FTRPRF-platform nog te bieden heeft?

Ontdek nog enkele extra’s (De DIGIBIB, de Hackroom, …)   of   maak je eigen lessen in de studio!

Extra'sExtra's
Eigen lessenEigen lessen

Even proberen?

Vraag een gratis lespakket aan en proef van de toekomst.