Lessen aanmaken in de studio

Een eigen les aanmaken in het FTRPRF-leerplatform?
Piece of cake! Volg onderstaande stappen en ontdek de toegankelijke Studio.

Stap 1: Nieuwe les aanmaken

Nieuwe lessen maken doe je in een aparte leeromgeving: de ‘Studio’. Je vindt het tabblad in het FTRPRF-leerplatform. Meteen zie je een duidelijk overzicht van je eigen (concept-)lessen. Klik op de knop ‘Nieuwe les’ in de rechterbovenhoek om een les van nul te creëren.  Gebruik de handige filter om je eigen les te terug te vinden.

Stap 2: Les samenstellen

Klik op een les en je opent de editor. Die doet hard denken aan het vertrouwde PowerPoint: de slides staan aan de linkerkant en de inhoud bewerk je in het midden. Aan de rechterkant ontdek je extra opties zoals interactieve vraagtypes toevoegen, lerareninfo en hints.

Stap 3: Les publiceren

Wanneer je les klaar is, klik je op ‘Publiceer’ in de rechterbovenhoek. De les wordt automatisch aan de map ‘Eigen lessen’ toegevoegd onder het tabblad ‘Leer’. Handig toch?! Je leerlingen kunnen deze les nu makkelijk terugvinden op hun eigen leerplatform.

Wat heeft de Studio nog te bieden?

Toetsen aanmaken

Wil je graag een toets samenstellen die automatisch verbeterd wordt? Dat kan! Voeg je vragen toe aan het toetsenformulier. Achteraf kan je de resultaten eenvoudig analyseren met het automatisch gegenereerd overzicht.

Documenten en afbeeldingen bewaren

Ook belangrijke documenten of passende afbeeldingen kan je vlot in je lessen verwerken. Met de digitale opslagruimte upload je eenvoudig foto’s of bestanden en voeg je ze toe aan elke slide.

Even proberen?

Vraag een gratis lespakket aan en proef van de toekomst.