Wat heeft het FTRPRF-platform nog meer te bieden?

Naast lespakketten vind je ook aanvullend didactisch materiaal op het platform: de DIGIBIB, de Hack Room en EDU-boxen van de VRT.

De DIGIBIB

Vakoverschrijdend werken wordt steeds meer de norm in het secundair onderwijs. Daarom bundelt de DIGIBIB kilometers vakoverschrijdend lesmateriaal, waarbij computationeel denken of de ICT-basisvaardigheden gelinkt worden aan andere sleutelcompetenties. Het is als het ware een digitale bibliotheek.
De DIGIBIB bestaat uit modules van 3 à 4 lessen die de kennis rond een vakoverschrijdend onderwerp stelselmatig opbouwen. Alle leraren van de eerste graad krijgen een account op het leerplatform, en toegang tot alle DIGIBIB-lessen.

De Hack Room

Zien je leerlingen door de bomen het bos niet meer met alle digitale snufjes en tools? Geen probleem! De Hack Room is een schatkist vol lifehacks om je leerlingen op weg te helpen in de digitale samenleving. Een Word-document omzetten in pdf als taak? De Hack Room biedt raad! Zo zullen je leerlingen stap voor stap steviger in hun digitale schoenen te staan.

EDU-boxen van de VRT

FTRPRF gaat steeds op zoek naar fijne partnerschappen. Zo mogen we het prachtig didactisch onderbouwd lesmateriaal van VRT aanbieden op ons leerplatform. Denk aan lessen rond thema’s als AI en financiële geletterdheid. Een fantastisch voorbeeld van een innovatieve samenwerking. Meer van dit soort projecten in de toekomst? Graag! Meer info over de EDU-boxen vind je hier terug.

Even proberen?

Vraag een gratis lespakket aan en proef van de toekomst.