Webinar: Scratch code correctie

FTRPRF heeft één grote missie: lessen computationeel denken haalbaar maken in het onderwijs. Dankzij de steun van VLAIO zijn we samen met Universiteit Gent een innovatief project gestart waarbij een digitale co-teacher leraren ondersteunt tijdens het programmeren in Scratch.

Programma

De webinar start met een korte inleiding op computationeel denken: wat zijn de eindtermen en hoe integreer ik het in mijn lessen? Daarna tonen we wat Scratch code correctie kan betekenen voor jou als leraar. Met een volledige rondleiding door het platform en de oefeningen kan jij na afloop zonder problemen de demo-oefeningen testen!

Doelstellingen

Een antwoord geven op volgende vragen:

  • Wat is computationeel denken?
  • Hoe integreer ik computationeel denken in mijn lessen?
  • Wat is Scratch code correctie?
  • Hoe gebruik ik Scratch code correctie in mijn lessen?
Doelgroep

De webinars focussen op leraren die computationeel denken willen integreren in hun vak en daarbij gebruik maken van Scratch.

Datum

De data voor deze webinars worden nog gecommuniceerd.

Scratch Code Correctie

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe bijscholingen?