Gebundelde krachten zijn goud waard!

FTRPRF gelooft in de sterkte van gebundelde krachten. We zoeken dan ook voortdurend naar nieuwe partners om elkaar een stap vooruit te helpen. Ondertussen hebben we zowel een samenwerkingsproject met de VRT als een project met de Universiteit Gent op poten gezet. Benieuwd hoe dat is gelopen? Lees even mee!

VRT

De EDU-boxen ken je vast wel. Wat dacht je van deze  digitale variant? Gratis, altijd dichtbij en bereikbaar! Dankzij het SANDBOX-project zijn deze boxen digitaal te vinden op ons leerplatform. Je ontdekt er prachtig didactisch onderbouwd lesmateriaal van de VRT. Er is materiaal voor zes lessen, die zowel als klasles als flipping-the-classroom-les kunnen gebruikt worden.
Vraag snel je gratis account aan en krijg toegang tot deze EDU-boxen:

  • Artificiële Intelligentie
  • Financiële educatie: Geld en ik
  • Financiële educatie: Geld en de wereld

 

Universiteit Gent

Samen met de Universiteit Gent werkt FTRPRF aan een project om Scratch-code te corrigeren. Een team van professoren, doctoraadsstudenten en onze FTRPRF-programmeurs onderzoeken hoe ze dit het best aanpakken. We mikken op september 2021 om de eerste versie online te plaatsen.  Leerkrachten zullen dan in één oogopslag kunnen zien of leerlingen de code juist hebben geprogrammeerd. In een volgende fase zal er feedback voor de leerlingen voorzien worden, waarbij we tips en tricks op maat van de leerlingen aanbieden. Leren programmeren was nog nooit zo eenvoudig!

Centrum Nascholing Onderwijs

FTRPRF heeft reeds heel wat kennis verzameld over de onderwerpen Computationeel denken en Mens & Samenleving. Waarom deze kennis voor onszelf houden als we het ook kunnen delen? Om dit te realiseren werken we samen met het Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) van de Universiteit Antwerpen. Met deze partner ontwikkelden we goed georganiseerde en uitgedachte bijscholingen voor leerkrachten eerste graad secundair onderwijs. Meer weten? Neem een kijkje op onze pagina Bijscholingen.

Partnerschap op maat

Heb je zelf een nieuw project in gedachten? Wil je graag onze krachten bundelen als uitgever, leerkracht of webdeveloper?

In een fenomenaal digitale wereld kan alles! Geef ons een seintje en we bekijken wat we kunnen doen.