Modules in de kijker

Home / Leerplatform / Modules in de kijker

Nieuwe module in de kijker: Samen divers

WIJS! 2 – Mens & Samenleving / Actief Burgerschap 2de graad

Of je leerlingen nu wonen in een stad of eerder in een landelijke omgeving, de diverse samenleving is overal. En het is niet altijd even makkelijk om daar als jongere in te navigeren.

Met Samen divers  gaan je leerlingen eerst kritisch nadenken over zichzelf, om dit vervolgens door te trekken naar de rest van de samenleving. Als wijze burgers leren ze om te gaan met verschillende visies en meningen en krijgen ze strategieën aangereikt om op een constructieve manier met anderen om te gaan. Zo vinken we meteen een heleboel FTRPRF-vaardigheden af: creatief en probleemoplossend denken, communiceren en samenwerken, socio-culturele vaardigheden, kritisch denken én zelfregulering.

 

Nieuwe module in de kijker: Python

IT&ME 2 – ICT 2de graad

Ook de module Python voor de tweede graad werd onder handen genomen. In deze nieuwe hands-on module leren de leerlingen stap voor stap verschillende rekenmachines programmeren: we beginnen met een rekenmachine die diverse bewerkingen kan uitvoeren, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

We breiden verder uit en maken ook gespecialiseerde rekenmachines: berekenen van BMI, oplossen van tweede graadsvergelijken of rekenen met de stelling van Pythagoras, het kan allemaal! Wat het wiskundig probleem ook is, de leerlingen kunnen het nu zelf programmeren in Python. Uiteraard komen hierbij programmeerconcepten zoals enkelvoudige en meervoudige selectie, en verschillende soorten iteraties aan bod.

In onze lessen zorgen we ervoor dat het werk van de leerkracht verlicht wordt door de studenten zelfstandig aan het werk te zetten met voldoende voorbeelden, handige tips en duidelijke demonstratie-video’s.

 

Wil je deze nieuwe modules gratis bekijken? klik hier en krijg gratis toegang tot het FTRPRF-leerplatform.

Related Posts
FP blij meisje divers beetje kleiner zonder logo