De FTRPRF – Minecraft:EE wedstrijd voor klassen

STAP 1: Registreer voor de wedstrijd 

Om deel te nemen aan deze wedstrijd, moet je je hier registreren.

Daarnaast moet je een Minecraft: Education Edition-licentie hebben. Dubbelcheck zeker met jouw ICT-coördinator of dit in jullie pakket inbegrepen zit.

In het geval dat je met je schoolaccount geen toegang krijgt tot Minecraft Education Edition kan je bij ons terecht voor een tijdelijke toegang tot Minecraft Education Edition (alleen voor deelname aan de wedstrijd).

STAP 2: Importeer de ‘Active CitizenMinecraft-wereld 

Om de wedstrijd te voltooien, moet je de Active Citizen Minecraft-wereld importeren om de bouwuitdaging te voltooien. Om toegang te krijgen tot de kopie van de vereiste wereld open je Minecraft: Education Edition en klik je op ‘nieuw en uitgelicht’.

Door op ‘wereld maken’ te klikken, wordt de wereld geïmporteerd in jouw account. Dit kan soms een tijdje duren, maar geen paniek! De wereld start vanzelf op.    

Ben je nog niet klaar en wil je er later aan verder doen? Na het afsluiten van het spel kan je de wereld nu telkens terugvinden in mijn werelden 

OPGELET! Wanneer je met een trialversie van Minecraft: Education Edition werkt, kan je jou slechts 10 keer aanmelden. 

STAP 3: Bereid je voor op de wedstrijd 

Als je nieuw bent met Minecraft: Education Edition zijn er veel bronnen beschikbaar om je op weg te helpen. Leer de besturing en gereedschappen die je nodig hebt om te beginnen via introductievideo’s hier 

Verdeel de klas in groepjes van max. 5 leerlingen en bepaal de acties om een wereld te bouwen. Plan bijvoorbeeld een aantal lesuren in om te werken aan het project. 

PROTIP: willen jullie de codebuilder gebruiken tijdens het bouwen? Dat kan en mag zeker, maar dan moet je de cheats activeren in de wedstrijdwereld. Dit kan je doen door de instellingen te openen, op spel te klikken en cheats activeren aan te zetten.

STAP 4: Bouwen aan jouw visie op een betere wereld 

Je bouwt een stuk wereld waarin jouw visie op een betere wereld zichtbaar wordt. Denk aan iets waar je gepassioneerd over bent en dat je wilt veranderen. Zet de verandering uiteen door een model te bouwen van een nieuwe wereld waarin deze verandering heeft plaatsgevonden.  

Een aantal voorbeelden om jou op weg te helpen:  

  • Een wapenrecyclagebedrijf dat iets cools maakt van wapens 
  • Een deftig vluchtelingenpark, waar ze in menserende ipv mensonterende omstandigheden kunnen leven 
  • Een gloednieuwe en goedkope manier om zeewater te filteren 
  • Een machine die razendsnel eten kan 3D-printen zodat er nooit meer honger heerst 
  • Een centrum waar kindsoldaten op ‘vakantie’ gaan om de indoctrinatie van hun geest om te keren zodat ze weer kind kunnen zijn 
  •  

STAP 5: Maak een video van je creatie 

Maak een video van 90 seconden van de wereld (1 video per groep). De video’s moeten de ontwikkelde wereld duidelijk voorstellen en je creatie in detail uitleggen, dus een voice-over is aanbevolen.  

Wil je meer informatie hoe je een filmpje opneemt? Lees dit stappenplan!

Je kunt je video insturen via dit inzendformulier. 

STAP 6: Win je prijs! 

Er zijn 5  klasprijzen. Je wordt via mail op de hoogte gebracht indien je  een prijs gewonnen hebt. 

Er zijn in totaal 5 winnende groepen van max. 5 deelnemers die iets kunnen winnen voor de klas, met afhankelijk van de plaats een prijzenpakket.  

  • De groep op de eerste plaats ontvangt Minecraftmerchandise twv +-150€ & een Minecraft CodeCosmospakket voor de hele klas 
  • De groep op de tweede plaats krijgt Minecraftmerchandise twv +-50€ & een Minecraft CodeCosmospakket voor de hele klas 
  • De 3 groepen op de derde plaatsen verwerven Minecraftmerchandise twv +-25€ & een Minecraft CodeCosmospakket voor de hele klas

 Neem een kijkje in het wedstrijdreglement om de beoordelingscriteria en de spelregels te bekijken. 

 

VEEL SUCCES MET JE DEELNAME!