Ontdek hier meer over de sterktes van het FTRPRF leerplatform

Digitale lespakketten

Die nieuwe eindtermen eerste graad zijn niet van de poes! Het FTRPRF-leerplatform zorgt ervoor dat je niet langer met de handen in het haar zit. We bundelden namelijk innovatief, actueel en kant-en-klaar lesmateriaal dat naadloos aansluit bij die nieuwe eindtermen. Al het voorbereidingswerk namen wij dus al voor onze rekening!

IT&Me

Computationeel denken, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid… Doet het jou nog af en toe fronsen? FTRPRF zet deze 21e eeuwse vaardigheden om naar concrete, uitgewerkte lessen. Hapklaar en glashelder voor jou, uitdagende opdrachten en PPT-, Word-, Excel-, Scratch-…oefeningen voor je leerlingen!

WIJS!

Dat je ook Mens & Samenleving of Actief Burgerschap op een hippe, entertainende manier kunt aanpakken voor de klas, bewijst ons pakket ‘WIJS’. Breng de wereld ín je klaslokaal door je leerlingen op sleeptouw te nemen doorheen een politiek, financieel, ecologisch… avontuur!

Hack Room

Een schatkist vol lifehacks om je leerlingen op weg te helpen in deze alsmaar meer digitale samenleving, dat is de Hack Room. Met hun scroll- en swipeskills ontdekken ze zelfstandig leefwereldgerichte tips om stevig in hun digitale schoenen te staan.

Computational thinking

Als leerkracht word je om de oren geslagen met de term ‘computationeel denken’. Maar hoe verwerk je dit nu exact in een lesuur van 50 minuten? Wij doen het denkwerk voor jou! Ontdek de ingebouwde Scratch-omgeving en onze kant-en-klare oefeningen.

Digibib

Vakoverschrijdend werken: een droom voor veel scholen, maar pure realiteit bij FTRPRF. De Digibib bundelt kilometers vakoverschrijdend lesmateriaal, waarbij het computationeel denken telkens gelinkt wordt aan andere sleutelcompetenties. Gedaan met laat-avond opzoekingswerk als lesvoorbereiding. You’re welcome!

Hands-on gebruik leerplatform

Allemaal goed en wel, maar hoe ziét dat er allemaal uit? Is het met inloggen? Wat zie ik als leerkracht? Hoe word ik ondersteund als de inhoud mij minder bekend in de oren klinkt? Wat zien mijn leerlingen als ik in de klas projecteer? Terechte vragen, waar we goed over hebben nagedacht!

Online toetsenmodule

Uiteraard hoort ook evalueren erbij. Met welke kennis of vaardigheden gaat je klas straks naar huis? En hoe voorbereid stappen ze de toekomst in? De ingewerkte toetsenmodule schotelt je bij elke les een toets voor. Achteraf ga je als professionele analist aan de slag met de statistieken!

Vraag een demo aan

Sta je als school te popelen om samen met ons op de trein van het digitaal onderwijs te springen? Vraag dan vandaag nog je offerte of demo aan! We komen met plezier in geuren en kleuren nog eens toelichten hoe we jouw school digitaal kunnen ondersteunen!