Onze bijscholingen

FTRPRF biedt 2 soorten opleidingen aan:

De externe bijscholingen zijn bedoeld voor leerkrachten 1ste graad secundair onderwijs. Onderwerpen zoals Computationeel denken en Mens & Samenleving worden grondig uitgespit. We kaderen de theoretische bouwstenen en koppelen ze aan toepasbare voorbeelden.

De interne bijscholingen zijn gericht naar onze deelnemende scholen. Je kan je verwachten aan een uitgebreide rondleiding van het platform en alle functionaliteiten. Uiteraard kan je het hele schooljaar lang terecht bij ons met vragen over het leerplatform en de lespakketten.

Externe bijscholingen

FTRPRF werkt samen met externe organisatie(s) zoals CNO om bijscholingen te organiseren. Alle vastgelegde bijscholingen worden in dit overzicht gebundeld.

Meer infoMeer info

Computationeel denken? Haalbaar in elk vak! – live online nascholing

‘Computationeel denken’ is één van de nieuwe eindtermen. Te moeilijk? Nee, hoor! Spannend en uitdagend, dat wel!
Maar…  hoe past computationeel denken concreet in jouw vak? En hoe verwerk je alles in een lesuur van 50 minuten?

In deze nascholing ontdek je toegankelijke opdrachten om in verschillende lesinhouden te integreren. We bieden je concrete handvaten aan om de transversale eindtermen in jouw eigen lespraktijk te integreren.

Burgerschap uitgeklaard – live online nascholing

Het vak mens & samenleving/actief burgerschap heeft als doel leerlingen voor te bereiden op de huidige en toekomstige maatschappij. Daarbij staan attitudes, kennis en vaardigheden rond burgerschap centraal. Maar welke aanpak kan je binnen burgerschap hanteren?

In deze interactieve nascholing spit je het vak burgerschap/ mens & samenleving inhoudelijk uit en ontdek je een mogelijke aanpak die je in jouw klas kan inzetten.

Meer infoMeer info

Interne bijscholingen

Wil je meer weten over het lespakket bij de start van het nieuwe schooljaar? Werk je met het lespakket en wil je met ons samenzitten om het te verbeteren? Kijk dan zeker naar onze interne bijscholingen.

FTRPRF-denktank

Deze webinar wordt enkel georganiseerd op vraag van leraren of scholen. Alles kan: van de inhoud van lespakketten tot de functionaliteiten van het leerplatform. Samen staan we sterk, toch?

Meer infoMeer info
Meer infoMeer info

Webinar: Hoe ga ik aan de slag met het leerplatform en de lesinhoud? 

Wil je meer weten over het lespakket bij de start van het nieuwe schooljaar? We voorzien een webinar om kort onze aanpak uit te leggen. Na deze introductie heeft het leerplatform geen geheimen meer.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe bijscholingen?