GA AAN DE SLAG MET ONS LEERPLATFORM

EN FUTUREPROOF JOUW SCHOOL MET:

WIJS!

Nieuw vak (Mens & Samenleving) vanaf schooljaar 2019-2020 in de eerste graad, met een gloednieuwe aanpak. We stoppen deze nieuwe eindtermen meteen in een innovatief digitaal jasje en integreren ook vaardigheden van de toekomst als kritisch denken, informatievaardigheden en probleemoplossend denken. Het pakket bestaat uit meer dan 10 modules die bestaan uit verschillende kant-en-klare lessen van 50 minuten. Denk maar aan lessen rond: Sociale media, Gezondheid, Recycleren, Geld, Recht, Fake News, Politiek …

IT & Me

We kneedden ‘ICT-basisvaardigheden’, ‘Computationeel denken’ en’ Leren leren’ tot één fenomenaal digitaal FutureProof vak. Binnen dit vak linken we algemene kennis, mediawijsheid en computer skills aan codeertaal, programmeren en ‘traditionelere ICT-zaken’ zoals het maken van een tekstdocument, presentatie en rekenblad, én leren  hoe een computer denkt en werkt.
Maar ook: een digitale planning maken, e-mail, presenteren, besturingssystemen, Gaming, IoT… Met kant-en-klaar lesmateriaal op maat van middelbare scholieren, mèt alle tips, tricks en handleidingen voor de leraren.

Computationeel denken

‘Computationeel denken’ is één van de nieuwe, uitdagende eindtermen. Spannend! Maar hoe begin je daaraan? Niet van nul, als het van ons afhangt! CodeFever weet als geen ander wat kinderen vandaag al kennen, vanuit de eindtermen zullen moeten kunnen en hoe dat best aanpakt. Daarom vertaalden we al onze kennis in een uniek leerplatform, met integratie van de programmeeromgeving Scratch en alle nodige oefeningen en tools om jouw leerlingen helemaal klaar te stomen voor een fenomenaal digitale toekomst.

Een DIGIBIB voor leerkrachten

De DIGIBIB is een open digitale bib met aanvullende vakoverschrijdende losse lessen voor de 1ste graad middelbaar. We combineren er computationeel denken met andere sleutelcompetenties. Want je hoeft helemaal geen ICT-leerkracht te zijn om je les een digitale toets te geven, integendeel! Denk maar aan een digitale les rond ‘breuken’ in wiskunde, ‘mail-etiquette’ in Frans of Nederlands of ‘ruimtelijk inzicht’ met Google Maps in aardrijkskunde.
Bovendien heb je zo altijd brandend actuele content ter beschikking, op maat van jongeren. Zonder extra voorbereiding voor de leerkracht of voorkennis van de leerling. Een les over de klimaatmarsen of Brexit? Check. Een intermezzo over de nieuwste Snapchattrend? Double check. Je vindt er ook lessen over ‘online identiteit”, ‘fake news’ tot ‘veilig omgaan met geld op het web’. De lessen zijn opgesteld door vakexperten en opgedeeld per vak, competentie en A- of B-stroom.

Een HACKROOM voor leerlingen

Ook de leerlingen hebben een eigen online bib. In de HACK ROOM vinden ze het antwoord op al hun digitale vragen. Hoe installeer je je mailbox op je GSM? Hoe maak je een Powerpoint? Hoe sla je een document op als PDF? Hoe maak je een Worddocument op? Hoe beveilig je je FB-account? Jouw leerlingen ontdekken er een schatkamer aan 21st century hacks waar ze in verschillende lessen of thuis mee aan de slag kunnen. Een win-win voor leerkracht en leerling!

Thema’s of partnerschappen op maat

Heb je zelf een nieuw thema in gedachten? Wil je de krachten bundelen als uitgever, leerkracht of web developer? In een fenomenaal digitale wereld kan alles! Geef ons een seintje en we bekijken wat we kunnen doen.